Neden Yazılım Konusunda Bir Kitap Yazma Kararı Aldım?

Neden Yazılım Konusunda Bir Kitap Yazma Kararı Aldım?

Yıllar boyunca bilişim ve teknoloji konularında birçok kişinin kitap yazmasına yardımcı oldum. Ancak farkında olmadan bir sektörün içine girmişim: gölge yazarlık. Evet, gölge yazarlık / yazar koçluğu diye bir meslek varmış. Yıllarca ek gelir olarak yaptığım şey aslında gerçek bir işmiş. İnsanların adına kitap yazmaya başladım, ama adım hiçbir yerde geçmiyordu. Bu işi de sevdiğim için ve tabii bir miktar para kazanmak için yapıyordum.

Bir gün Alptekin Yıldız ile tanıştım. Benim meslek bile olduğunu bilmediğim işi yaptığını öğrenince epey şaşırdım. Gizlilik esasına dayanan bir meslek olduğu için hangi kitapları yazdığını sormadım, ama zaman zaman tıkandığım noktalarda onun keskin kalemi ve zekasından faydalandım. Bir sohbet sırasında “Neden kendi kitabımızı yazmıyoruz?” dediğimde, verdiği cevabı hatırlamıyorum ama aklıma düşürdüğü fikri unutmadım.

"Yıllardır onlarca kişinin kitap yazmasına yardım etmeme rağmen neden kendi adıma yazılım hakkında bir kitap yazmıyorum?” düşüncesiyle yaşamaya devam ettim, ta ki 9 Şubat 2024’e kadar…

Aylar geçmesine rağmen 9 sayfadan ileri gidemedim. “Terzi kendi söküğünü dikemez” atasözünü derinden hissettim ve Alptekin’den yardım istedim. Tabi, yardım olarak başlayan bu serüven, Alptekin’in direksiyona geçmesiyle bambaşka bir güzelliğe büründü. Bir gölge yazarın başka bir gölge yazar için kitap yazması başlarda garip gelse de, berberlerin birbirini tıraş ettiğini hatırlayınca normalleşti.

Şu ana kadar kimler adına hangi kitapları yazdığını bilmiyorum, ama benim adıma yazmaya başladığı kitaptan yola çıkarak ve tanıdığım diğer gölge yazarlarla kıyasladığımda, tartışmasız olarak bu işin en iyisi olduğunu söyleyebilirim.

Eğer siz de kitap yazdırmak istiyorsanız veya yazdığınız kitap hakkında yardım almak istiyorsanız, Alptekin ile tanışmanızı öneririm. 👉  https://golgeyazar.net.tr/iletisim/

Tarih: